Stap 1: Uitbenen
Stap 1: Uitbenen

Alvorens de Pasham gesneden en wel in de supermarkt ligt, komt nog een hoop kijken. Als eerste wordt de ham uitgebeend. Dit is een precies werkje waarbij we het bot van de ham verwijderen. Zodra de ham volledig is uitgebeend wordt deze gezouten.

Stap 2: Droogzouten
Stap 2: Droogzouten

De hammen worden zorgvuldig met zout bestrooid en in de pekelcel geplaatst. Het droogzouten zorgt voor conservering en een egale doorkleuring in het product.

Stap 3: Het Roken
Stap 3: Het Roken

Ons moderne productiebedrijf heeft nog een ouderwets gemetselde rookschouw. In deze schouw kunnen wel 5000 hammen hangen. De Pasham wordt hier traditioneel op eiken- en beukenhout gerookt.

Stap 4: Rijpen
Stap 4: Rijpen

Tijdens dit proces ontwikkelt zich de kleur, het aroma en de smaak waar onze Pasham om bekend staat. Zoals goede wijn heeft rauwe ham ook tijd nodig om te rijpen. De Pashammen zijn op het moment dat ze de fabriek verlaten ongeveer 3 maanden oud.

Stap 5: Brandmerk
Stap 5: Brandmerk

Na het drogen worden de hammen voorzien van een brandmerk. Dit brandmerk en het loodje garanderen de echtheid van een Pasham. Zodanig herkenbaar én lekker dat klanten van heinde en verre komen om onze ham te kopen.

Stap 6: Gereed product
Stap 6: Gereed product

De ham is na het verpakken klaar voor transport naar de winkel.

Wist u dat, de Pasham...
… geen toevoegingen van smaakstoffen heeft.
... geen toevoegingen van kleurstoffen heeft.
… glutenvrij is.
… enorm veelzijdig is.

Van broodbeleg tot culinair voorgerecht of gewoon puur bij een lekker glas wijn.