Polaroid Eerste generatie Van de Pas

Eerste generatie Van de Pas

1865

Rond 1865 begon de eerste, van vijf generaties, Van de Pas aan het grote avontuur. Als ambachtelijke slagers maakten zij het vleeswaren-assortiment zelf. Rauwe ham en ontbijtspek waren hier een belangrijk onderdeel van.

Polaroid Productie op grotere schaal

Productie op grotere schaal

1977

De broers Ben en Frans Van de Pas, de huidige generatie, zijn in 1977 in de slagerij van hun ouders begonnen met het op grotere schaal produceren van rauwe hammen en ontbijtspek.

Polaroid Opening rokerij

Opening rokerij

1983

Het bedrijf bleef groeien en in 1982 werd begonnen met de bouw van een rokerij op het industrieterrein Loven in Tilburg.

Polaroid Rigoureuze verbouwing

Rigoureuze verbouwing

1990

Door verdergaande groei was het noodzakelijk om in 1990 een rigoureuze verbouwing te doen. Het aantal bebouwde vierkante meters werd verdubbeld. Het bedrijf werd voorzien van de laatste snufjes, maar heeft een ouderwetse gemetselde rookkast waarin 5000 hammen kunnen hangen.

Polaroid ''Nieuwe Atelier''

''Nieuwe Atelier''

2018

In de zomer van 2017 begon de bouw van de nieuwe productielocatie dat op steenworp afstand ligt van de vorige. Begin 2018 hebben we de nieuwe locatie betrokken die is voorzien van de meest moderne productiefaciliteiten.