Knoflooksoep met Pasham

Knoflooksoep met Pasham

Pasham en knoflook, een bijzonder maar vooral een overheerlijk duo.
Ingrediënten (4 personen):

  • 500 ml ongeslagen room of kookroom
  • 500 ml water
  • 6 tenen knoflook
  • 2 stuks sjalotjes
  • 100 gram doperwten, diepvries
  • 8 plakken Pasham
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • vers gemalen zwarte peper


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak de knoflook schoon. Haal de kern uit de knoflook. Deze is slecht te verteren.
  Snipper de knoflook, niet persen.
  • Sjalotjes schoonmaken en snipperen.
  • Neem een soeppan, zet deze op middelmatig vuur en laat deze rustig warm worden.
  • De Pasham ondertussen op een bakplaatje goed uit elkaar leggen en deze 4 minuten bakken.
  Vervolgens omdraaien en 6 minuten bakken totdat de plakken mooi krokant zijn.
  De plakken iets af laten koelen.
  • Zodra de soeppan warm is de olie toevoegen en de gesnipperde sjalotjes. Laat de sjalotjes
  glazig worden.
  • Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze kort mee.
  • Room en het water toevoegen en warm even goed door.
  • Vervolgens de doperwten toevoegen en warm deze even kort door.
  • Breng het geheel op smaak met groentebouillon en de vers gemalen zwarte peper.
  • Serveer en presenteer in een mooie kom met een stukje brood en plaats de krokante Pasham op het randje van deze kom.



Terug naar alle recepten