Ingrediënten (4 personen):
- 500 ml ongeslagen room of kookroom
- 500 ml water
- 6 tenen knoflook
- 2 stuks sjalotjes
- 100 gram doperwten, diepvries
- 8 plakken Pasham
- 1/2 blokje groentebouillon
- 1 eetlepel (olijf)olie
- vers gemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak de knoflook schoon. Haal de kern uit de knoflook. Deze is slecht te verteren.
Snipper de knoflook, niet persen.
- Sjalotjes schoonmaken en snipperen.
- Neem een soeppan, zet deze op middelmatig vuur en laat deze rustig warm worden.
- De Pasham ondertussen op een bakplaatje goed uit elkaar leggen en deze 4 minuten bakken.
Vervolgens omdraaien en 6 minuten bakken totdat de plakken mooi krokant zijn.
De plakken iets af laten koelen.
- Zodra de soeppan warm is de olie toevoegen en de gesnipperde sjalotjes. Laat de sjalotjes
glazig worden.
- Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze kort mee.
- Room en het water toevoegen en warm even goed door.
- Vervolgens de doperwten toevoegen en warm deze even kort door.
- Breng het geheel op smaak met groentebouillon en de vers gemalen zwarte peper.
- Serveer en presenteer in een mooie kom met een stukje brood en plaats de krokante Pasham op het randje van deze kom.