Ingrediënten (2 personen):
- 200 gram spinazie
- 1 ui
- 50 gram Pasham (in dikkere plakjes)
- 200 gram pasta (penne)
- olie om in te bakken
- 400 gram pastasaus Parmigiana
- 2 eetlepels mascarpone
Bereidingswijze:
- De spinazie wassen en drogen.
- Pel en snij vervolgens de ui in halve plakjes.
- Pasham in reepjes snijden.
- Kook vervolgens de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Na het koken de pasta afgieten en goed uit laten lekken.
- Ondertussen in een wok olie verhitten en hierin de plakjes ui bakken. Dit gedurende 3 minuten op matig hoog vuur.
- Na 3 minuten de spinazie toevoegen en deze in 1 minuut laten slinken (goed omscheppen).
- Voeg de pastasaus toe en roer er na 3 minuten de warme pasta en Pashamreepjes door. Warm goed door.
- Schep de pasta in 2 warme diepe borden en verdeel de mascarpone gelijkmatig over de pasta.
Buon appetito!